Periodontoloji tedavisi yani diş eti tedavisi hastalığın şiddet derecesine göre 3 hafta ile 6 ay arasında değişebilir. Tedaviden sonra düzenli olarak 3-6 ay arayla kontroller gereklidir.
Hafif diş eti çekilmesi tedavisinde diş etleri derinlemesine temizlenerek yapılır.
Derin temizlik sırasında, diş eti çizgisinin altındaki dişlerde ve kök yüzeylerinde oluşan diş taşları dikkatlice çıkarılır ve bakterilerin tutunmasını zorlaştırmak için pürüzsüz hale getirilir. Diş hekiminiz gerekli durumlarda antibiyotik de kullandırabilir.
Diş eti çekilmesi kemik kaybına yol açtıysa veya temizlikle tedavi edilemeyecek kadar ilerlemiş ise tedavi edilebilmesi için diş eti ameliyatı gerekebilir.
Günümüzde periodontal problemlerin neredeyse tamamı tedavi edilebilmektedir. Diş eti çekilmesi nedeniyle ileri kemik kaybı oluşmuş ise diş eti tedvaileri sonrasında dişlerin boyları uzayabilir. Diş çevresinde kalan kemik durumu tedavi olmayacak seviyede ise, dişlerin çekilme ihtimali de bulunmaktadır.
Tedavi sonrasında dişler temiz, dişeti açık pembe renkli, sert kıvamlı ve kanamasız olur.
Hastalanmış diş etlerinin mutlaka bir diş hekimi tarafından görülmesi ve gerekli müdahalenin yapılması gerekir.
Diş hekimi tarafından uygulanan tedavi sonrasında ise hasta mutlaka diş fırçalama düzenini sağlamalı , diş ipi kullanmalıdır. Bu sayede hastalığın tekrar nüksetmesi engellenebilir.